Wonen in het Amadeushuis

Woont u in een Amadeushuis, dan kunt u gaan en staan waar u wilt. En contact hebben met wie u wilt. U woont namelijk niet op een vaste woongroep en u kunt zich vrij bewegen in het huis, de tuin én daarbuiten. Bezoek is altijd welkom! Wilt u samen blijven wonen met uw partner? Dan kan dat uiteraard ook! Lekker leven op uw eigen manier. Dat is waar een Amadeushuis voor staat.

Indicatie
Het Amadeushuis is bedoeld voor ouderen met dementie. De hulp bij het huishouden, begeleiding, verzorging en verpleging worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Voor wonen in het Amadeushuis heeft u een Wlz-indicatie nodig voor een Volledig Pakket Thuis. Deze wordt verstrekt door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Natuurlijk helpen wij u graag met de aanvraag bij het CIZ.

Kosten
De zorgkosten voor een Volledig Pakket Thuis worden vergoed via het CAK. U betaalt het CAK een eigen bijdrage die inkomensafhankelijk is. Daarnaast betaalt u ons uit uw eigen middelen een maandelijks bedrag voor woonservicekosten. Hiervoor krijgt u een woonservicecontract. Het gaat onder meer om de huur van uw studio en om de schoonmaak- en energiekosten van de locatie. Graag lichten we een en ander toe in een persoonlijk gesprek.

“Dementie hoeft niet allesbepalend te zijn. Ook niet voor de wijze waarop u woont. In het Amadeushuis woont u zelfstandig, maar hebt u ook de mogelijkheid om onderdeel te zijn van een gemeenschap. Samen kunnen we er voor elkaar zijn.”

– Jolanda Muis, directeur Amadeushuis

Aan het woord

“Mijn vrouw heeft dementie. Ik zag zo tegen het moment op dat we niet meer samen zouden kunnen wonen. Maar in het Amadeushuis kunnen we wel samen blijven. Het voelt fijn en is de perfecte oplossing.”

Henk | partner bewoner Amadeushuis

Aan het woord

“Ik hoorde van het Amadeushuis. Nou daar wil ik wel werken. Wat me vooral aanspreekt is dat de focus ligt op wat bewoners wel kunnen én fijn vinden. Past helemaal bij mij!”

Christina | medewerker Amadeushuis

Aan het woord

“Ons Amadeushuis biedt een warme en geborgen omgeving. Woont u in een Amadeushuis? Dan hoeft u niet meer te verhuizen. Bij ons vindt u meer en voelt het als thuis.”

Jeroen van den Oever | directievoorzitter Fundis

Activiteiten

Bewoners worden gestimuleerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel goed voor de gezondheid en het gevoel van welbevinden.

Muziek

 

Muziek activeert, verbindt en geeft houvast. Het is één van de laatste dingen die het brein loslaat. Voorkeursmuziek kan bijzondere herinneringen en gevoelens oproepen. Ook helpen de juiste deunen om lekker te ontspannen.

Huishoudelijk

Bij het Amadeushuis gaat het ‘gewone’ leven gewoon door en daar horen ook de huishoudelijke taken bij. Met op de achtergrond een gezellig muziekje vouwen we samen de was op, dekken we de tafel, lopen we naar de bakker.

Buiten de deur

Bij het Amadeushuis zoeken we verbinding met lokale verenigingen, (sport)clubs en met de directe buurtbewoners. Op die manier halen we de buitenwereld naar binnen. Een wandeling maken met iemand uit de buurt of een jeu de boules wedstrijd met de plaatselijke vereniging, het kan allemaal!

Tuinieren

Ieder Amadeushuis heeft een mooie tuin en die moet natuurlijk onderhouden worden. Heeft u altijd al groene vingers gehad, dan is er voor u genoeg werk te verrichten. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld met andere bewoners en/of buurtbewoners een moestuin onderhouden.

Impressie

Benieuwd hoe het Amadeushuis er van binnen uit ziet? Deze artist impressions geven u waarschijnlijk wel een goed beeld.

Wilt u het graag in het echt zien? Dan is het mogelijk om een rondleiding aan te vragen.

Veiligheid

Veiligheid vinden wij belangrijk. Daarom houden we ons altijd aan de wettelijke eisen als het gaat om voldoende toezicht. We vinden het nog belangrijker dat u fijn woont. Daarom geloven wij niet in gesloten deuren en afdelingen. Ook niet in hekken om het terrein of het beperken van bezoekers. Dit soort maatregelen maakt bewoners opstandig en stimuleert het gevoel van ‘willen uitbreken’. Bij het Amadeushuis leven we in harmonie en letten we op elkaar. Waar het kan en moet creëren we natuurlijke barrières.

Bij het Amadeushuis leven we in harmonie en letten we op elkaar.

Amadeushuis en de omgeving

U woont in de buurt van een Amadeushuis. En zoals u misschien weet wonen hier mensen met dementie. Bezoek en aanloop van kinderen, kleinkinderen, vrienden, maar ook van u als buren moedigen we aan. Sterker nog; we nodigen u van harte uit om een steentje bij te dragen aan dit mooie woonconcept. Vindt u het leuk om wekelijks met iemand een wandeling te maken of te helpen in onze tuin? Wilt u een lekker recept delen of zelfs bereiden? Of leert u anderen graag muziek maken. Alle hulp en ideeën zijn meer dan welkom. Samen maken we er iets moois van, zodat het plezier in plaats van de dementie de boventoon voert. Klik op het Amadeushuis bij u in de buurt en meld u aan.

Tip voor omwonende

Wilt u ook onderdeel uitmaken van ons gezellige Amadeushuis? Komt u dan gerust eens langs voor een gezellig kopje koffie of een praatje. U bent van harte welkom!

Vragen over het Amadeushuis

Veel antwoorden op uw vragen kunt u vinden op onze veel gestelde vragen pagina. Staat uw vraag hier niet tussen of wilt u liever persoonlijk contact? Ga dan naar onze contactpagina