Veel gestelde vragen

Hieronder leest u de veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op via het Contactformulier.
Wanneer gaat het eerste Amadeushuis open?

We streven ernaar om in het voorjaar 2021 de deuren te openen. Of we deze planning halen hangt onder andere af van alle ontwikkelingen rondom het corona-virus. Wilt u op de hoogte blijven, dan raden wij u aan om dit door te geven via het contactformulier.

Wanneer en waar komen er nog meer Amadeushuizen?

De intentie is om de komende jaren minimaal één Amadeushuis per jaar te openen binnen het werkgebied van Fundis.

Hoe kan ik me aanmelden of interesse tonen?

Op de pagina Contact kunt u het contactformulier invullen. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden en/of uw aanmelding in orde te maken.

Wat zijn de kosten en eventuele vergoedingen?

De verpleging, verzorging, begeleiding en hulp bij het huishouden worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) in de vorm van een volledig pakket thuis (vpt) of een persoonsgebonden budget (PGB). Dit is afhankelijk van de locatie. U betaalt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Woon- en servicekosten zijn voor eigen rekening. Het uiteindelijke bedrag hangt af van de grootte en ligging van uw studio.

In welk stadia van dementie kan iemand komen wonen bij het Amadeushuis?

We maken geen onderscheid in welk stadium iemand dementie heeft. Iedereen met dementie kan in een Amadeushuis wonen. Woont u eenmaal in een Amadeushuis? Dan hoeft u niet meer te verhuizen.

Kan ik als partner (zonder dementie) ook wonen in het Amadeushuis?

Ja dat kan. Ook wanneer u partner komt te overlijden kunt u in het Amadeushuis blijven wonen.

Is zoveel vrijheid wel veilig voor de bewoners?

We houden ons altijd aan de wettelijke eisen als het gaat om voldoende toezicht. Ook zorgen we voor natuurlijke barrières bij gevaarlijke situaties. Veiligheid zit daarnaast sterk verankerd in de manier van leven in het Amadeushuis. Door de sociale verbinding en vrijheid voelen bewoners zich op hun gemak. Hierdoor is de behoefte om bijvoorbeeld weg te lopen veel kleiner. Bij het Amadeushuis letten we op elkaar.